1247774656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keltavahvero eli kantarelli (Cantharellus cibarius) on hyvä ruokasieni ja sen tunnistaa helposti kirkkaankeltaisesta väristään. Kantarelleja eli keltavahveroita löytyy yleensä heinäkuulta lokakuulle. Kantarellit kasvavat yleensä ryhmissä, vuodesta toiseen samoissa paikoissa. Mökin pihassa ne ovat jo tulleet näkyviin tutussa paikassa. Parhaimmillaan kantarellit ovatkin tuoreeltaan, heti poimimisen jälkeen. Mies saakin valmistaa kantarellikastikkeen tai munakkaan! Kantarellit sopivat myös piiraiden täytteiksi, salaatteihin, kasvislisäkkeisiin ja niillä maustuu lihapullataikinakin.

Mustikoita oli PALJON mökillä. Poimiminen oli ihan mukavaa ja saalista tuli nopeasti, mutta sitten se putsaaminen! Ja sormet! Niitä marjoja sitten syötiin ja pakastettiin. Leivoin mustikkapiirakkaa ja on tehty mustikkakeittoakin ja mustikkapöperöä. Mitähän kaikkea mustikoista voisi valmistaakaan? Onnistuisikohan mustikkamehun teko? Jospa löytäisin hyvän reseptin.

1247774874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mökillä pullataikinaan leivottuja mustikkapiirakoita