1248725362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Karjalanpiirakan ummistaminen on vaikeaa ensikertalaisille, mutta hienosti unkarilaiset vieraamme onnistuivat pohjien teossa ja munavoin sekoittamisessa.

Meillä oli tänään illalla karjalanpiirakkatalkoot. Vieraamme halusivat opetella valmistamaan karjalanpiirakoita ja niin sitten teimme taikinan, keitimme riisipuuron ja kaulimme piirakkapohjat, täytimme ne, paistoimme ja voitelimme rasva-maitoseoksella ja haudutimme niitä hetken. Tytöt sillä aikaa valmistivat munavoin, kun piirakat tekeytyivät.  Kun piirakkapohjia oli enemmän kuin puuroa, lopusta keksittiin tehdä rönttösiä eli survottua mustikkaa, korppujauhoja sekaan ja hieman hillosokeria päälle ja pyöreä avopiirakka tuli siitä.

1248725526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rönttönen oli maukas.