Tämän kesän kuudes hillo oli vattu-mustaherukka-punaherukkahillo. Tein sen entisen systeemin mukaan isossa kymmenen litran kattilassa: ½ desilitraa vettä, 2,5 litraa vattuja, 2 litraa mustia viinimarjoja ja 2 litraa punaisia viinimarjoja. Keitettiin sokerin (noin 1,5 kg) kanssa, soseutettiin, lisättiin Melatin pieneen erään sokeria sekoitettuna. Laitan Melatin-seoksen vispilällä sekoittaen marjoihin. Mielestäni noista aineksista tuli hyvää hilloa. Taisi tulla kuitenkin enemmän marmeladia kuin hilloa.

Mies laittoi mintunlehtiä vihanneskuivuriin ja mukava mintuntuoksu täyttää koko huushollin.

Saunaan pääsin vasta puoli yhdentoista maissa illalla, kun nuo hillohommat veivät kauan aikaa. Hillonkeittojäljetkin piti siivota, jotta aamulla voisi taas jatkaa...