Saimme olla yksin koko alberguessa viime yon. Aamulla meille oli laitettu aamupala jaakaappiin ja tekstit vesi leipa jne missa ne olivat valmiina, mutta ketaan emme nahneet paikalla. Lahdimme kulkemaan kello seitsemalta eteenpain vuorta ylos tuulimyllyjen luo. Olipa kipuaminen, mutta maisemat olivat kauniit ja kun paasimme harjalle, alkoi olla jo valoisaa ja saimme laittaa otsalamput sivuun ja nauttia auringon noususta.

Rautaisia pyhiinvaeltajia Alto de Santa Maria de Erreniegan huipulla, josta oli mukavat näkymät alhaalle laaksoon Pamplonaan asti. Nuo raudasta valmistetut pyhiinvaeltajat katselivat Puente la Reinaa kohti. Huipulla oli myös paljon tuulimyllyjä, iso rivistö, joiden suhina oli kuulunut rinnettä noustessa ja hahmot näkyneet.

Kuljimme sitten toista rinnetta alaspain nain ylittaen vuorijonon ja alastulo se on paljon hankalampaa kuin yloskipuaminen. Matkan varrella saimme syoda pensaista karhunvatukoita, joimme vetta pullosta, soimme evaitamme, patonkia ja juustoa ja kotoa mukana kulkeneita kuivattuja paarynoita. Puorte La Reinassa oli markkinapaiva ja yksi katu oli taynna monenlaisia ruokien ja muiden kasitoiden esittelijoita. Saimme monenlaisia maistiaisia paikallisista tuotteista.

Jatkoimme matkaa ja ohitimme seuraavankin refugion. Kavimme kuitenkin hakemassa leiman. Tuonne kaupunkiin olikin kova kiipeaminen ja aika korkealle sitten jaimmekin kavelemaan eteenpain. Kavelimme osan matkaa tieta myoten ja sitten taas maastoon. Joku pyhiinvaeltaja oli eraan joen luona jo pyykilla.

Mina sain tanaan juhlaa: tassa refugiossa Lorcassa onkin pyykkikone ja sain pesta pyykit koneella. Täällä on 2 refugiota vastakkain - toinen kadun toisella puolella. Niska oli aika jumissa tultuamme perille. Kylmageelia niskaan ja hetkeksi levolle. Nyt alkaa pian paivallinen ja sitten ehka aika pian nukkumaan!

Taas tanaan tuli yli 40 000 askelta askelmittariin - kyllahan nuo kalorit palavat! Ehka nukumme ensi yona hyvin! Aurinko on paistanut tanaankin. Lamminta oli iltapaivalla, vaikka lukemista emme tiedakaan.

Edelleen matkalauluna kulkee: Jeesus johdata, tiemme kulkua...