Luumuja, luumuja edelleen: Jo puistakin alkavat kotilot syödä luumuja. Luumut vaikuttavat myös jo kypsiltä, yhtäkkiä lähes kaikki kypsyneet, kun on ollut lämmintä.

Kiehautin luumupuuron, vettä, luumuja, mannaryynejä ja hieman hunajaa mausteeksi samalla kun vatkasin tuon vispipuuroksi.  
 
Luumuista tein myös pari luumupiirakkaa. Yhteen piirakkaan tarvitaan 100 grammaa laktoositonta margariinia (pehmennetään mikrossa noin 10 sekuntia), 2/3 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 dl kauraryynejä sekä noin ½ dl vettä. Rasva ja sokeri sekoitetaan, kuivat aineet lisätään ja lopuksi vesi. Piirakkavuokaan pohjalle laitetaan taikina, päälle luumut ja pikkuisen hillosokeria. Paistetaan 225 asteessa noin 22 minuuttia.
 
Mehumaijasta sosemyllyyn ja soseeksi.
Sose kuumennetaan.
Purkit ja kannet keitetään.
Valmista hilloa!
Syksyn ensimmäiset omenahillot ovat valmistuneet. Pilkoin ämpärillisen ja toistakin pudokkaita, jotta sain mehumaijallisen täyteen omenaa. Keitin omenat pehmeiksi ja kieräytin ne sosemyllyn läpi kattilaan, jonne kaadoin myös hyörytetyn mehun. Kuumensin soseen, laitoin kilon sokeria ja sekoittelin ja lisäsin 2/3 pussillista Melatinia noin desilitraan sokeria sekoitettuna vispilällä hämmentäen. Purkitin soseet kuumiin keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin ja niin tuli seitsemän isoa purkillista hilloa kummastakin maijallisesta.
Omenat, jotka eivät kelpaa madoille, niiden pitäisi kelvata ihmisille. Meillä omenissa viihtyvät myös madot, koska emme käytä mitään kasvinsuojeluaineita. Tosin omenahillon teko ja omenien syönti vaativat omenien pilkkomista. Se mikä kelpaa hyvin madoille, on turvallista meille ja siitä tehtyä hilloa voimme tarjota turvallisesti myös lapsenlapsille. Ovatko teollisesti tuotetut hedelmät ja juurekset, jotka ovat suuria ja kauniita, mutta tuotettu tehoviljelyn tuloksena, hyväksi ihmisten terveydelle vai olisivatko parempia luonnonmukaisesti tuotetut ehkä vaatimattomammat ja pienemmät hedelmät ja vihannekset?