Etelä-Suomen karpalo on isokarpaloa eli tavallinen karpalo (Vaccinium oxycoccus) ja  Pohjois-Suomen karpalo on pikkukarpaloa (Vaccinium microcarpum).  Karpalot ovat helpompia poimia ennen ensimmäisiä pakkasia, kun ne ovat vielä kovia. Marjoja voi olla vaikea löytää suolla, koska marjat uppoavat sammalkerrokseen. Karpaloa voi käyttää marjakeittoihin, kiisseleihin, hyytelöihin ja mehuihin. Vitamiini-, kivennäis- ja hivenainepitoisuuksiltaan karpalo vastaakin puolukkaa. Karpaloita voi säilöä muun muassa omenan tai kurpitsan tai kesäkurpitsan kanssa. Tänään putsasimme loppuviikolla poimitut karpalot ja hilloaminen alkaa.

Karpalo-kesäkurpitsa-hillo , jonka ohje on Ulla Lehtoselta, on yhtenä hillona tulossa tänään. Tarvitaan 1 kg kesäkurpitsaa, 500 g karpaloita, 9 dl sokeria, 1 dl vettä. Huuhdellaan kesäkurpitsa ja leikataan pieniin kuutioihin. Siemenet ja kuoren voi ottaa pois. Puhdistetaan marjat. Keitetään vesi, marjat ja kesäkurpitsa kunnes kesäkurpitsa on pehmeä. Hämmennetään silloin tällöin. Lisätään sokeri ja keitetään miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes marjat menevät rikki ja seoksesta tulee hillomainen. Purkitetaan kuumiin Atamonilla huuhdottuihin purkkeihin.
Kuivumassa kuivurissa on persiljaa ja minttua. Kuivasin muutama päivä sitten myös sitruunamelissaa talven varalle.