Maa-artisokat säilyvät maassa talvenkin yli. Nyt kaivettiin osa ruoaksi ja pienimmät mukulat laitettiin takaisin mullan alle.
Tänään oli maa-artisokkakeittopäivä. Kaivoimme lähes puoli ämpärillistä maa-artisokkaa ja hain kellarista siitä puolet perunoita. Kuorin ne ja kattilaan perunapalojen, maa-artisokkapalojen ja noin puolentoista, kahden litran kuuman veden sekaan laitoin sipulia ja punasipulia ja hieman valkosipulia hienonnettuna. Keitin ja laitoin sauvasekoittimella soseeksi, lisäsin 3 kasvisliemikuutiota ja 400 g maustamatonta laktoositonta sulatejuustoa, lopuksi pikkuisen valkopippuria ja runsaasti kuivattua hienonnettua persiljaa. Maukasta samettimaista sosekeittoa saimme! Ja sitä riittää vielä reilusti pakkaseenkin, kun tuosta keitoksesta tuli noin viiden litran annos.