Paprika on vihanneshedelmä eli vihannes, josta käytetään ravinnoksi hedelmiä. Se kuuluu koisokasveihin. Paprika on hyvin hidaskasvuinen.  Sanotaan, että paprikan siemenet täytyy pistää aikaisin itämään, jo tammi-helmikuussa että ehtii satoakin muodostua kesän aikana. Kylvö tulisi tehdä viimeistään maaliskuun puolivälissä. Kuivatin kaupan punaisesta paprikasta siemenet, jotka laitoin likoon ja nyt multaan. Liotin niitä vuorokauden vedessä, jottei taimettuminen kestäisi kovin kauan ja kylvin ne kylvömultaan. Suositeltavin idätyslämpötilahan on noin 25 astetta ja sen jälkeen suunnilleen 20 astetta. Niinpä jätin laatikon keittiöön enkä nostanut sitä verannalle. Lisälannoitustakaan ei tarvita ennen kuin taimet istutetaan isompaan ruukkuun noin 3-4 viikon kuluttua taimettumisesta. Ruukulla saa olla kokoa reilusti, vettä taimet kuluttavat runsaasti ja lannoittaa saa myös roppakaupalla. Jos kasveista alkaa tulla valon vähäisyyden vuoksi liian pitkiä, niin ne voi huoletta leikata poikki. Paprikan hedelmissä on A-vitamiinin ohella runsaasti C-vitamiinia, kypsissä jopa enemmän kuin sitrushedelmissä. Muista vitamiineista paprika sisältää merkittäviä määriä E-vitamiinia, B2-vitamiinia ja foolihappoa.

Mies kylvi jo pari viikkoa sitten chilipaprikaa, mutta sekään ei ole vielä taimella.

Miikka Ruokanen ja Kari Mäkinen paneelissa

Tänään kuuntelen paraikaa arkkipiispaehdokkaiden haastattelua netin kautta. Tätä arkkipiispanvaalin toisen kierroksen vaalipaneelia voi seurata nyt kello 18 lähtien suorana lähetyksenä verkossa osoitteessa http://evl.fi/vaalipaneeli ja sen jälkeen samassa osoitteessa torstaiaamusta lähtien.