Viherherukkalajike 'Vertti' on peräisin 'Öjebyn'-lajikkeen itsepölytyksessä syntyneestä siemenestä.  Sen näkö  on kuin mustassa viinimarjassa mutta väri vaalea. Viherherukka maistuu mustaherukalta, joskin aromi on hieman miedompi ja marja mustaherukkaa makeampi. Se on oiva syöntimarja. Marjan C-vitamiinipitoisuus on korkea kuten mustaherukassakin. Se on sopiva myös viinin tai mehun tekoon ja pakastettunakin. Me olemme useana vuonna pakastaneet marjakimaraa: mustaa, valkeaa, punaista ja vihreää viinimarjaa sekaisin höystettynä hunajalla.

Vertti-pensas kasvaa mustaherukkaa pienemmäksi ja jää toiseksi myös sadon määrässä. Pensaan lamoaminen on ehkä sen hankala puoli. Nyt on tullut myös kaksi uutta viherherukkalajiketta, Vilma ja Venny, joista erityisesti isomarjainen Venny on varsinainen c-vitamiinipommi.
Loputkin punaiset ja vihreät viinimarjat on poimittu tänään ja keittelen nyt illansuussa punaisista mehua vadelman kanssa.
Päivän sana: ”Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty,
joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon.
Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa,
tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä.”
(Sananlaskut 28:13-14).