Kurpitsoista lehdet ovat jo paleltuneet. Niinpä toin keltaiset pyöreät kurpitsat parvekkeelle odottelemaan aikaa, jolloin teen niistä säilykkeitä. Ja niistä tekemistä riittää, koska suurin painoin 17,5 kiloa ja pienemmät 7.5 kiloa kumpikin. Harso on vielä parin kesäkurpitsan päällä kasvimaalla, kun sieltä on tulossa vielä lisää syötävää.
Olemme keitelleet omenahilloa taas happamista omenoista. Teimme eilen illalla vielä omena-päärynähillonkin päärynöiden lopuista. Tulossa on paraikaa omena-luumuhillo. Ainesten suhteet ovat noissa hilloissa suurin piirtein samanlaiset: Maijallinen tavaraa höyrytetään pehmeäksi, soseutetaan, laitetaan isoon kymmenen litran kattilaan sose ja maijaan valunut mehu, kuumennetaan ja lisätään kilon pussillinen sokeria, kuumennetaan ja lisätään pariin desilitraan sokeria sekoitettuna puoli pussillista punaista Melatinia. Seos kuumennetaan taas pari minuuttia vispilällä välillä sekoittaen. Purkitetaan Atamonilla huuhdottuihin keitettyihin lasipurkkeihin ja keitetyt kannet huuhdotaan Atamonilla ja kierretään heti kuumina kiinni. Tekstitys ja siinä taas on yksi satsi valmiina!
 
Luumuja hyödynnettiin muullakin tavalla: Niistä poistettiin kivet ja ne puolitettiin ja laitettiin kuivuriin.
Hän (Jeesus) sanoi heille kaikille: "Karttakaa tarkoin kaikenlaista
ahneutta. Ei kukaan voi rakentaa elämäänsä omaisuuden varaan,
vaikka sitä olisi kuinka paljon tahansa." (Luukas 12:15)