Tämänkertainen valokuvatorstain haaste on:

Muisti on läsnä olevaa mennyttä, ajattelu läsnä olevaa nykyisyyttä ja odotus ja tulevan ennakointi läsnä olevaa tulevaisuutta. Augustinus siis yksityistää aikakäsityksen sijoittamalla sen jättämän jäljen henkilökohtaisesti koettuun aikaan."
Fredrik Långin esseestä 'Aika historiana ja aika kohtalona' teoksessa Minä, sinä ja rakkaus ja muita aatehistoriallisia esseitä (Teos 2010, s. 30.)
Näin kuljettiin ennen, näin nyt, näin tulevaisuudessa näitä portaita.
Scala Santan kappeliin, paavin yksityiskappeliin ei pääse sisälle, mutta ne sinne johtavat portaat. Legendan mukaan Pyhä Helena ei aikoinaan löytänyt vain pyhää ristiä, hän myös kuljetti mukanaan Jerusalemista parisenkymmentä marmoriporrasta, joita pitkin Jeesus nousi Pontius Pilatuksen eteen.

Aikanaan portaat pystytettiin Lateraanikirkon yhteyteen, mutta 1500-luvun lopulla ne siirrettiin rakennukseen, joka sijaitsee vastapäätä Lateraanikirkkoa. Kerrotaan, että portaat pystytettiin ylhäältä alaspäin, jotteivät rakennusmiehetkään kulkisi niitä pitkin kävellen.

Nyt ne on päällystetty tammilankuilla ja ne kuuluu nousta polvillaan kontaten ja rukoillen aina joka portaalla tietty rukous ja näin tekemällä saa katolinen osittaisen syntien anteeksiannon. Näillä pyhillä portailla ylöspäin kontatessaan Martti Luther sai vahvistuksen epäuskolleen ja uskonpuhdistajan aatteilleen, nousten jaloilleen ja kävellen raput ylös.

-  Sivustalla kulkevat toiset rappuset, joita pitkin tosin itse kuljimme tällä Rooman matkalla.

 Elämässä ensin kontataan, sitten kävellään ja lopulla matkaa saattaa olla taas kulkeminen näin.