Markkinoilla oli seutukunnan eläkeläisväki tänään. Ainakin siltä näytti, kun torilla käveleskelin, itsekin eläkeläisenä. Tuttujahan sinne tullaan tapaamaan. Tavaraa oli jos jonkinlaista. Syksyn sieniä, puolukoita, omenia, hunajaa ja sitten niitä tavallisia jokakertaisia vaatteita, pusseja, lakritsanauhoja jne. Setäni aikanaan sanoi viipurinrinkilää ostaessaan, että evakkoleipiä tulin hakemaan. Näitä viipurinrinkeleitä oli monessa kojussa myytävänä, niin mainosten mukaan voilla leivottuina kuin vähälaktoosisina ja laktoosittominakin. Ne kuuluvat perinteisesti markkinatuliaisiin.

(uuniin menossa)

Puolukkapiimäpiirakka oli vuorossa tänään. Laitoin pohjaan 3dl laktoositonta piimää, 1 dl rypsiöljyä, 3 dl sokeria. Sekoitin ne ja lisäsin joukkoon 5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 tl soodaa. Sekoitin ja levitin taikinan uunipellille leivinpaperin päälle. 1,5 litraa puolukoita ripottelin pinnalle ja painelin niitä hieman taikinankin sisään. Pinnalle ripottelin vielä muruseoksen, jossa oli 100 g margariinia, 3,5 dl kaurahiutaleita ja 0,5 dl vehnäjauhoja ja noin 1 dl sokeria ja pari tl vaniljasokeria. Paistoin piirakan 20 minuuttia 225 asteessa.

Illalla poimimme taas ämpärillisen kriikunoita ja kun hieman heilutteli puita, niin hyvinhän nuo tippuivat maahan.

Kurkiaurakin näkyi liitelevän.