Tein viipaleperunalaatikkoa. Normaalit keittokirjat eivät tunnu enää nykyään tuntevan koko ruokaa, mutta vanhoista keittokirjoista ja netistä löytyi monenlaisia ohjeita. Viipaloin kolmisen litraa perunoita, ruskistin 400 grammaa jauhelihaa, johon lisäsin 2 rkl vehnäjauhoja sekä paljon kuivattua ruskistettua sipulia sekä paprikaa ja mustapippuria, 1 1/2 liemikuutiota ja ripauksen suolaa sekä vettä ja haudutin nuo. Laitoin kahteen lasivuokaan pohjalle perunaviipaleita, päälle kastiketta ja taas perunaviipaleita. Toiseen laitoin nesteeksi veden lisäksi ruokakermaa, toiseen vain vettä. Paistoin tunnin verran 200 asteessa ja ripottelin reilusti juustoraastetta päälle ja annoin vielä hautua yli puoli tuntia noin 125 asteessa.

Perinteisestihän tuollaisen laatikkoruoan kanssa syödään kai suolakurkkuviipaleita ja punajuuria ja puolukkaa. Niin meilläkin.