Tänään on ollut pakkasta ainakin 31 astetta meilläpäin aamupäivällä vielä puoli kymmenen maissa. Niinpä lämmin keitto on tervetullut pakkassunnuntain ruoka.

Hirvenlihaa, pari palaa soppalihaa, nostetaan pakkasesta ja  annetaan rauhassa sulaa jääkaapissa. Lihat pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja poistetaan kalvot ja rasva ja luut putsataan lihasta. Laitetaan lihat paistinpannulle, ruskistetaan luut ja lihat, kunnes palat tulevat ruskeiksi ja lihasneste lähtee. Samalla kuullotetaan pannulla pari silputtua sipulia. Kuoritaan kuusi isoa perunaa ja pilkotaan pieniksi kuutioiksi sekä lanttua vajaa puoli kiloa kuutioiksi, lisätään reilu 2 litraa vettä, 1,5 tl suolaa, muutama mustapippuri kokonaisena ja vähän jauheena, jauhettua paprikaa pari tl ja puoli tl punapippuria, 1 rkl kuivattua selleriä ja lipstikkaa. Kaikki aineet laitetaan painekattilaan, jossa valmistuu nopeasti ruoka. Lopuksi lisätään persiljaa ja pakasteessa olleet muutamat keitetyt porkkanat. Mies kertoi, että suurin työ oli lihan käsittelyssä. Kylkipaloistakin saa hyvää soppalihaa, opastaa isäntä.