Viime yönä havahduin kesken unia ja jäin miettimään, jätinkö maanantaiaamuna pakastinta sulattaessani lapsenlapsille vietävän muovikassillisen marjapurkkeja ulos. Aamulla ensimmäiseksi lähdin kellarikerrokseen tarkistamaan tilanteen: muovikassillinen marjoja oli kuin olikin pakastimessa. Pakastinta sulattaessa löytyi sieltä myös ternimaitoa, josta mies teki sitten uunijuustoa.

Yhteisvastuukeräys on omalta osaltani nyt suoritettu loppuun tältä vuodelta.  Kiersin viimeisen YV -lenkin illansuussa. Monet lahjoittivat mielellään keräykseen. Vain yksi oli tämän vuoden aiheen takia antamatta, koska yhteisvastuukeräyksen tuotolla tuetaan Suomen maahanmuuttajien työllistymistä ja köyhimpien ihmisten toimeentuloa Bangladeshissa. Tähän aikaan keväästä jo monet olivat lahjoittaneet keräykseen muualla.

Mies iltasella langoitti kehiä eli laittoi uusia vahapohjukkeita kesää ja uutta satokautta varten – siis hunajaa. Mehiläiset rakentavat kennonsa ja keräävät niihin sitten hunajaa. Mehiläisillä pitää olla työtä ja rakentamista, jotta kennosto pysyy puhtaana ja uutena, vapaana kaikista epäpuhtauksista.

Minulla on meneillään useampi kirja luettavana samanaikaisesti.  Tänään sain loppuun Alexander McCall Smithin Kirahvin kyyneleet, Mma Ramotswe tutkii.  Olen lueskellut jo monta tämän Mma Ramotswe -sarjan teosta. Niitä taitaa olla suomeksi lähemmäs kymmenen. En ole vielä vieraillut Botswanassa, joten on mukavaa maistella sikäläistä tunnelmaa.

Vuonna 2007 oli 14 astetta lämmintä, nyt puolestaan yöllä saman verran pakkasta, kertoi lehti.