Huhtikuun ensimmäinenhän on pilailupäivä, hassuttelupäivä, josta Mark Twain Wikipedian mukaan sanoi: "Huhtikuun ensimmäinen päivä on se päivä, jolloin meitä muistutetaan, millaisia olemme muiden 364 päivän aikana."

Aprillipäivänä eduskunnan päätöksellä (ks. Hesarin nettisivun aprilliuutiskokoelma) ilman oikeaa nimeä olevat jutut siirtyvät lukijan vastuulle.  Juttujen todenperäisyys ja oikeudellisuus on samanlainen kuin savolaisten puheet: vastuu siirtyy aina kuulijoille / lukijoille – tätä ei ole eduskunta säätänyt, vaan se on kansanviisauden tulkinta savolaisista. Tämä on omakohtaista kokemista, kun perhepiirissä elää savolaisen kanssa.

Lainailin naapuriseurakuntaan Namibia-tavaroita rippikoululaisten lähetyspäivään. Lähetyssihteeri palautteli niitä tänään. Aina kun olen vieraillut jollakin lähetyksen työalueella, olen tuonut mukanani melkoisen laajan valikoiman paikalliseen elämään liittyvää tavaraa. Näiden avulla on voinut tuoda jotain havainnollisuutta kertomaan kuvien lisäksi.

 1238608889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutamia muistoja Namibian matkalta

Kun meillä nyt alkavat mökkikäynnit eikä siellä mökillä ole kaivoa, ja saunaan pitäisi päästä talvellakin, niin ostin tänään vesipumpun, jolla jäähän tehdystä kairanreiästä voi saada vettä. Mökkisaunomista odotellen saunotaan tänään kotona - sauna on jo lämpiämässä.