Vaahterat kukkivat ja mehiläisemme pörräävät innokkaasti niiden kukissa.  Surina on hienoa kuultavaa ja miksei mehiläisten lentämisen seuraaminenkin mukavaa.

 1242674063_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaahtera kukkii.

Tämä päivä kului paljolti ostoksilla. Kiertelin monta kauppaa etsimässä myyräverkkoa ennen kuin löysin sitä. Myyriä on ollut paljon ja monet ihmiset ovat halunneet suojata puunsa ja pensaansa kunnon verkoilla uusia taimia istuttaessaan. Viime talven aikana puita ja pensaita oli järsitty ja ne olivat kuivuneet, kun ei ollut enää jäljellä yhtenäistä pintaa kuljettamaan ravinteita.

Ostimme persikkapuun, (prunus persica) nimeltään Maira. Todennäköisesti se on itsepölyttyvä, Ristiinpölytys parantaa satoa, kun persikka ja aprikoosi pölyttävät myös toisensa. Meillä kasvaa ennestään puutarhassa myös pari aprikoosipuuta.

Ostimme myös tänään toisen Zilkan ja istutimme sen edellisen viereen. Zilga on latvialainen erittäin talvenkestävä viiniköynnöslajike. Väitetään, että sen oksat puutuvat aikaisin ja se kestää jopa 40 astetta pakkasta. Marjat ovat keskikokoiset ja siniset. Maku on mieto ja hieman mustikkainen. Rypäleet kypsyvät syyskuun puoliväliin mennessä. Versot talveentuvat hyvin, mutta keväällä Zilga on arka yöhalloille. Toisin kuin aitoviinilajikkeet, Zilga viihtyy happamassa maassa. Saimme viime kesänä kymmenkunta pientä terttua rypäleitä ja tuo viiniköynnös talvehti hyvin ulkona.