Helatorstai on pyhäpäivä keskellä viikkoa neljäkymmentä päivää pääsiäisestä.  Jumalanpalveluksessa laulettiin tänään virsi 339, jossa sanotaan mm.
Halleluja, Vapahtaja
kuoleman on voittanut.
Halleluja, nyt on toivo
maailmalle koittanut.
Kunniaansa Jeesus astui
omillensa luvaten:
Aina pysyn lähellänne,
teitä siunaan, rohkaisen.

Saarnassa päivän tekstissä tuli esiin, miten opetuslasten ei tarvinnut lähteä varustamattomina matkaan – Jeesus lupasi heille tueksi Pyhän Hengen. Ei pitänyt myöskään lähteä, ennen kuin siihen annetaan lupa. Odottamisen aika on kristityn koetinkivi. Jos ei ole varma, että on Jumalan aika, on paras odottaa. Odottaminen on kuitenkin aktiivista odottamista, toimimista niissä tehtävissä, missä on parhaillaan eikä harmillista odottamista. Odottamiseen sisältyy kuuliaisuuden siunaus. Silloin on siinä paikalla, johon Jumala on tarkoittanut. Ja sitten, kun on aika lähteä liikkeelle, on mentävä. – Saimme olla tänään lähettämässä nimikkolähettäjämme matkaan.

Lapsenlapset tulivat vierailulle. Nuorin ensimmäistä kertaa meille asti. Pappa on nukuttamassa perheen esikoista ja taas kilpaillaan, kumpi ensimmäisenä nukahtaa, pappa vai lapsenlapsi. Mummo jo kävi työntämässä hetken lastenvaunuja ja nukutti nuorimman.  Toisia lapsenlapsia on vuorostaan mökillä nauttimassa keväästä.