Pappilan väki oli tänään suvun vuosikokouksessa miehen isän synnyinseuduilla Prinssi Everstin valtakunnassa. Normaalin vuosikokouksen yhteydessä oli suvun laatan paljastus ja tutustuminen sukututkimukseen ja suvun historiaan kuvin ja tauluin ja kartoin. Oli mukava tavata suvun kaukaisempiakin jäseniä. Valitettavasti nuorempi polvi puuttui ja pääosa osanottajista oli vanhempaa väkeä. Myös tutustuimme kokouksen yhteydessä menneitten sukupolvien asuin- ja elinkulttuuriin.

 1249152801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vinttikaivo ja tuulimylly

Elokuussa kesä taittuu syyskesään. Elokuu on mätäkuu ja kylvökuu. Kylvökuun nimi on tullut rukiinkylvöstä.  Elokuun tärkeimmät tapahtumat ovat olleet rukiinkylvö ja elonleikkuu. Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan mainitsee myös rajakarjalaisen Kristuksen kirkastumisen päivään liittyvän sanonnan: ”On vesi vilu juotava, yö pimeä maattava, halko haapanen jykeä, harmaa hevonen ei aidan takaa näy.” Jos ei ollut elokuun alussa hallaa, hallan vaara oli kotvaksi sivuutettu.

”Jättäkää suuret sananne, luopukaa röyhkeistä puheistanne, sillä Herra on Jumala, hän tietää kaiken, hän punnitsee teot”.  (1. Samuelin kirja 2:3)