Kiertelin pihamaalla ja huomasin, miten humalan (Humulus lupulus) emikukinnot olivat kauniina vihreinä käpyinä. Humalahan on vanhanajan hyötykasvi ja nyt koristekasvi.  Se vaatii vain vähän hoitoa.
Kuivasin jälleen persiljaa ja lipstikkaa ja hienonsin ne lasipurkkeihin ja purkit laatikkoon valolta suojaan. Persilja on hyvä maustevihannes. Se vain on erittäin hidas itämään. Avomaalle persilja kannatta kylvää toukokuun loppuun mennessä. Persiljaa kannattaa jättää myös kasvimaalle talven yli seuraavaksi kevääksi, Silloin siitä voi saada satoa ennen uuden persiljan kasvuun lähtöä. Persilja sopii lähes kaikkiin ruokalajeihin. Kuivattuna persilja on paljon miedompaa kuin tuore ja vitamiineiltaan vähäisempää. Jos haluaa talvella tuoretta persiljaa, pitää ottaa juuripaakku ruukkuun sisälle. Persiljaa pitäisi kai käyttää nimenomaan tuoreena, jotta vaikuttavat aineet tulisivat hyödynnetyiksi.
Laitoin tänään viinihapon avulla kolmet puolukkamehut alkuun: huuhdoin puolukat ja survoin ne 10 litran ämpärissä sauvasekoittimella hienoksi, lisäsin 2,5 litraa kuumaa vettä, jossa oli 50 grammaa viinihappoa, sekoittelin ja laitoin ämpäriin kannen ja vein kylmään pariksi päiväksi. Pitänee muistaa sekoitella seosta huomennakin. Kun sitten valutan siivilän läpi mehun, siivilään jääneen sakan purkitan lasipurkkeihin kellariin ja talvella se on käyttökelpoista esimerkiksi puuroihin. - Loput edellisen poiminnan puolukat olen juuri keittämässä hilloksi.
Keräsin viimeiset mustat viinimarjatkin. Punaisia on vielä pensaissa jäljellä.
”Sinä tahdot sisimpääni totuuden - ilmoita siis minulle viisautesi! Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki.(Psalmi 51:8,12).