Tanaan olemme tehneet matkaa loppuun asti eli lahteneet Fisterraan bussilla ja kavelleet keskustasta muutaman kilometrin Espanjan lantisimpaan kolkkaan, majakalle. Paiva on ollut auringonpaisteinen ja lammin - pitkat kalsarit piti hylata pian. Aamullakaan ei satanut Santiagossa kuten ei eilen illallakaan, mutta pilvista oli viela alkumatkasta.

Matka Farolle, majakalle, oli yhtä ylämäkeä sekin.

Fisterran majakka.

Nimi "Fisterra"  tarkoittaa "maailmanloppua", koska paikka on niemimaalla, joka läntisin kohta Espanjassa, yksi Manner-Euroopan läntisimpiä kohtia. Fisterra on vanha satama ja kalastajakylä. Upeaa majakkaa (Faro) kutsutaan Monte Fachon kärjessä nimellä Cape Fisterra.  Fisterra sijaitsee 98 kilometrin päässä Santiago de Compostelasta. Ennen löytöretkiä Fisterra tunnettiin Euroopan vihoviimeisenä kaupunkina, jonka takana oli vain valtameri ja pannukakkumaailman reuna.
Caminon tavallaan huipentuma on tanne tuleminen. Ennen tanne kaikki vaelsivat ja polttivat taalla likaiset nyhjaytyneet vaatteensa, joissa saattoi olla luteita ja taita. Meilla niita ei ollut ja pyykkia on pesty matkan varrella usein, joten emme polttaneet vaatteitakaan. Olemme nyt tavallaan saavuttaneet caminon paatepisteen ja nyt alkaa paluu kotiinpain. Viela pari paivaa Santiago de Compostelassa ja sitten kotiin.  Varmaan tanaankin tulee yhteensa viitisentoista kilometria patikointia.

Fisterran satamaa.

Aamulla kavelimme ensin parisen kilometria linja-autoasemalle, mista lahtevat bussit tanne Fisterraan, missa tata kirjoittelemme nettikahvilassa Santiagoon lahtoa odotellessa. Linja-autoon on ostettava etukateen liput, mutta eivat niita myyneet eilen, kun kavimme tuon Santiagon linja-autoaseman etsimassa, vaan vasta tana aamuna - tosin saimme sitten sentaan edestakaisen lipun.  Sunnuntaisin kulkeekin vain pari vuoroa tanne ja takaisin.

Tanaan on myos taalla Espanjassa ollut talviaikaan siirtyminen, mita emme muistaneet edes ajatella. Kerkisimme siis ensimmaiseen bussiin, kun olimme ajatelleet lahtea vasta myohemmin  - aikaa taalla jai enemman nauttia kauniista lampimasta paivasta.

" Herraa hyvaa kiittakaa, iloiten ylistakaa..."