Pienet lapsenlapset tulivat aamupäivällä yllätysvierailulle. Mukava oli heitä tavata, kun sairastelutkin ovat tällä erää taas ohi. Sitten lähdimme yhdessä enon synttäreitä juhlimaan.

Pikaisesti palasimme sitten kotiin, koska meillä oli seudun Missionistien tapaaminen. Kokoonkutsujamme kertoi nähneensä seinällä Franklin Adamsin lauseen:” Terveys on se, joka saa sinut tuntemaan, että nyt on vuoden paras aika.” Elämän parasta aikaa on, kun saa elää terveenä!
Keskustelimme innokkaasti viime tiistain kokouksen asioista. Käsittääkseni me kaikki olimme sitä mieltä, että sääntöjen tarkoituspykälä pitää olla selkeä ja kertoa selkeästi järjestön tarkoitus niin kuin aikaisemminkin. (Kurkistin keskustelupalstalta, mitä sinne oli tullut asiasta! Siellä voisi olla lisää asiasta mielipiteenvaihtoa.)
Kerroimme miehen kanssa myös vaelluksestamme kartoin, sauvoin, hatuin, simpukoin jne. Peregrinon eli pyhiinvaeltajan tärkein tunnus on simpukka. Simpukkakuvioilla koristeltuja rakennuksia, katuja, kylttejä ja käyttöesineitä näkyi eri puolilla koko matkan ajan. Simpukka tai keltainen nuoli olivat näyttämässä tietä eli osoittivat, missä camino, vaellusreitti kulkee. Pyhiinvaelluksen kohokohtana ei ollutkaan saapuminen Santiago de Compostelaan, vaan itse tuo vaellus. Simpukka symboloi hiljaisuutta. Vaelluksella ollaan erossa muusta maailman menosta. Se ei edes kiinnosta.
 
Caminon merkit, vaeltaja sauvoin, simpukka ja keltainen nuoli.
Illalla kävimme vielä lenkilläkin. Sormia paleli, mutta muuten teki hyvää kävellä raikkaassa pakkasilmassa. Mukavaa oli seurata matkan varrella lapsia laskemassa pulkalla pururadan mäkeä - vielä siellä ei ole latuja, joten pääsimme kävelemään tuota rataa pitkin sauvat tukena ja vauhdin antajina.

Päivän sana: "Rukoilen, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan,
niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää
ja tuottaisitte Jumalan kunniaksi ja kiitokseksi runsain mitoin hyvää hedelmää, jonka saa aikaan Jeesus Kristus." (Fil.1:9-11.)