Tänään sain monta muovikassillista tyhjiä lasipurkkeja hillojen tekoa varten. On sitten taas ensi kesäksi purkkeja valmiina, puhtaita, liotettuina pois tekstit niin punajuuri- kuin kurkkupurkeista sun muista. Näin kierto toimii. Ystäville ja tuttaville tuliaisina ja muuten annetut hillo ym. purkit kansineen palautuvat aina talven mittaan uuteen kiertoon.

Kävin tänään myös kirjastossa lainaamassa muiden muistiinpanoja, matkakokemuksia, caminosta kertovia kirjoja, joihin voi verrata omia muistiinpanoja ja muistikuvia vaelluksesta. Vaellus on yhä tärkeänä mielessä päivittäin, koska myös päivitän jatkuvasti kuvilla matkakertomustamme.
Sellerit, jotka eilen nostimme puutarhasta – olipa viimeinen hetki tänä vuonna! – on nyt putsattu. Hyvät lehdet ovat kuivurissa kuivumassa. Juurisellerin möykyt, nuo pienetkin, ovat painekattilassa kiehumassa ja pian ne siivoan pakastimeen pantavaksi. Sitten ne käytetään lähinnä keittoihin ja patoihin.

Sellerit jäivät tänä vuonna aika pieniksi. Kasvatimme niitä ensimmäistä kertaa, joten tämä oli meille vielä opetteluvuosi. Mökille sellerit jäivät, tosin vain muutama mukula, maahan, kun pakkanen ja lumi yllättivät meidät.