”Vain sata päivää kesäaikaan”, sanoi mies! Kesäaika alkaa vuonna 2010 palmusunnuntaina 28. maaliskuuta ja päättyy 31. lokakuuta. Nyt meillä on ns. normaaliaika eli talviaika, joka on auringon mukaan mitattu normaaliaika. Mm. koko EU:n alueella siirrytään samanaikaisesti kesäaikaan. Kesäaika on ollut käytössä Suomessa vuodesta 1981 alkaen. Kesäaikana noustaan ylös tuntia aikaisemmin kuin niin sanottuna talviaikana ja miehen mukaan illalla päästään tuntia aikaisemmin nukkumaan ja saadaan nousta aamulla tuntia aikaisemmin!

Mies teki nyt pakkaspäivänä kiertomatkan lapsen luo hommiin: hän oli vävyn kanssa heidän yläkertaansa levyttämässä. Mennessä hän poikkesi yhtä lapsenlasta katsomassa ja perillä nuo perheen kaksi pientä touhusivat ahkerasti mukana eivätkä malttaneet nukkua päiväuniaankaan.  
Ruiskarpalopuuro on hautumassa. Laitoin siihen puolisen litraa karpalososetta, vettä litran verran ja vispasin sopivasti ruisjauhoja. Lopuksi lisään hieman hunajaa.  Kuuntelen radiosta joululauluja ja yritän samalla vielä vääntää keskeneräisiä viikonlopun asioita.

Vähitellen ovat Maria ja Joosef saapumassa Betlehemiin - lapsi ei ole vielä syntynyt. (Etiopialaisia seimen osia).