Aamulla aikaisin vielä pimeällä ajelimme pääkaupunkiseudulle muuttoruljanssiin. Meillä oli muutama aste pakkasta ja lunta ja etelässä olikin saman verran lämmintä ja lumesta ei tietoakaan. Olimme jämptisti sovittuna aikana perillä ja jämptisti oli muuttosysteemiä suunniteltukin. Banaanilaatikkoihin oli pakattu paljon tavaraa ja hyvin hyödynnetty myös jätesäkit. Noita oli helppo kuljetella eteenpäin, kun joka pakkauksessa oli selvä osoite, minne se viedään. Niinpä saimme aiotussa ajassa koko revohkan valmiiksi paikasta A paikkaan B.

 
Aterian jälkeen ajelimme takaisin kotiin. Taas pimeän aikaan tulimme perille. Monissa pihoissa jouluvalot ovat jo syttyneet. Joissakin paikoin silmään pistivät monet eriväriset valot. Mielestäni tuollaiset eivät sovi suomalaiseen joulunviettoon – liian räikeitä. Ja tuntuu vuosi vuodelta aloitettavan yhä aikaisemmin jo joulukuusienkin valaiseminen pihamailla.
l
Joululeivontapäivä on tänään. Tein taatelikakkua. Valmistin kaksinkertaisen annoksen ja laitoin sen paistumaan kolmeen erilaiseen vuokaan. Yksi näistä on silikonivuoka, jossa en ole aikaisemmin paistanut kuin leipää. Ohje on perinteinen taatelikakun resepti: 4 dl sokeria, 6 dl vettä, 2 pkt taatelia, 0,5 kg margariinia, 6 munaa, 7,5 dl vehnäjauhoja, 2 tl soodaa, 2 tl leivinjauhetta, 4 tl vaniljasokeria. Sokeri, taatelit ja vesi keitetään, lisätään rasva, annetaan jäähtyä, vatkataan yksitellen munat ja lisätään loput aineet sekoitettuina jauhoihin. Paistetaan noin tunti 175 asteisessa uunissa.