Matka Helsingistä Frankfurtin kautta Madridiin, sieltä Pamplonaan ja Santiago de Compostelasta Madridin ja Frankfurtin kautta Helsinkiin tuli maksamaan lentäen yhdeltä hengeltä 281 euroa. Liput tilasimme netin kautta. Sen lisäksi rahaa kului myös kulkemiseen kotoa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja takaisin kotiin. Caminolla päivää kohden yhdeltä hengeltä kului kaikkineen keskimäärin 25 euroa. Tämä sisälsi yöpymisen, aterian, eväät ja aamupalan ja muun, mitä päivän mittaan tarvittiin. Yöpymiset maksoivat nollasta kymmeneen euroon (15 euroa Santiagossa) ja 8 eurosta 12 euroon peregrino -menut, jotka pitivät sisällään alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan sekä viinin, veden ja leivän. Hedelmät /vihannekset olivat yhtä kalliita kuin Suomessa ellei vielä kalliimpia, vaikka oli syksy ja niiden korjaamisaika.

Viimeinen jakso FST5:n pyhiinvaellusohjelmaa päättyi Santiago de Compostelaan. Ja compostelan saamiseen eli pyhiinvaellustodistuksen saamiseen. Tuossa ohjelmassa tekijä puhui syntien anteeksisaamisesta, mitä tuo vaellus aikanaan olikin katolisen aikana, mutta meille se ei ollut sitä.

Tältä näyttää pyhiinvaellustodistus, jonka saimme 23.10.2009 vaellettuamme Roncesvallesta Santiago de Compostelaan 29 päivää jalkaisin.
Sana tänään: ”Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina.” (Psalmi 25:5)