Nyt on se päivä, jolloin joulurauha loppuu: Nuutti ajaa joulun ulos. Nuutinpäivän kansanomaiseen sisältöön kuuluu myös tavallisten arkitöiden uudelleen aloittaminen. Loppiaisesta alkoi jo moniviikkoinen juhlaton kausi ennen laskiaista ja Marian päivää. Herkkuruokainen joulun aika on ohi ja selkäviikot alkoivat.Nyt onsydäntalvi, jolloin lunta on paljon ja pakkaset julmimmillaan. Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaanselkäviikot-sanan taustana pidetään sitä, että tammikuun lopussa alkoi talven selkä taittua.

Tänään siivosin lapsenlapsen kanssa loputkin joulutavarat pois. Veimme ne joulutavarasäilöön odottamaan seuraavaa joulua. Hieman haikealta tuntui muun muassa seimien purkaminen.
Leivoin ”rotinaleivän” leipäkoneella: Laitoin siihen 2,5 dl vettä, 1 rkl öljyä, 1 rkl hunajaa, 1 tl suolaa, 0,5 dl seesaminsiemeniä, 0,5 dl pellavansiemeniä, 5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 tl kuivahiivaa ja laitoin siihen vaalean paiston. Tuoksu on ainakin hyvä, vaikka leipä jäikin matalaksi tällä kertaa!
Pyykkikone sanoi itsensä irti lopullisesti tänään: se ei enää suostunut poistamaan vettä eikä linkoamaan. Niinpä sain huuhtoa koneellisen pyykkiä tänään käsin. Lähdimme käymään pojan perheen luona. Saammekin heiltä heidän vanhan pyykinpesukoneensa, joka ei käy heidän nykyiseen asuntoonsa.  Mies kantoi sen pojan kanssa autoomme. Saimme samalla matkalla touhuta koko koiralauman kanssa: heillä on 11 koiraa, joista 7 samaa pentuetta, jotka ovat lähdössä piakkoin pois. Olipa vilinää ja vilskettä hetken, kunnes nuorimmat väsähtivät.