Tänään on Heikin päivä. Se on myös Pyhän Henrikin, Suomen suojeluspyhimyksen muistopäivä. Ja Suomen Lähetysseuran syntymäpäivä: Vuonna 1859 tammikuun 19. päivänä Lähetysseura perustettiin. Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Suomi kuului tuolloin Venäjän keisarikuntaan, ja luvan uuden järjestön perustamiseen myönsi keisari Aleksanteri II. Alkuun Lähetysseuran tehtävänä oli pitää yllä lähetystietoutta. Sitä varten se julkaisi Suomen Lähetyssanomia ja Missions-Tidningiä.

 
Lähetyssanomat on vanhin suomalainen yhtäjaksoisesti ilmestynyt aikakauslehti ja täyttää myös 151 vuotta. ( Ja tuli juuri postissa tämän vuoden ensimmäinen numero.) Lähetysseuran perustaminen 151 vuotta sitten mahdollisti sen, että maailman asiat tulivat suomalaisten tietoisuuteen aivan uudella tavalla. Ensimmäiset SLS:n lähetystyöntekijät lähtivät kohti eteläistä Afrikkaa loppuvuodesta 1868. Lähetysseuran toiminta on antanut kaikille suomalaisille mahdollisuuden osallistua lähetystyöhön, ja edelleenkin haastetaan kaikkia mukaan.
Heikki on tärkeä merkkipäivä. Heikki katkaisee talven selän. Heikin päivä muuttaa myös sään: pahat ilmat hyviksi, hyvät huonoiksi. Heikin pakkanen tietää hyvää hernevuotta, sanottiin, mutta suoja hyvää viljavuotta ja poutaista kesää, kertoo Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan.
Meidän Heikin päiväämme kuului Heikin nimipäivillä käynti, koska miehen veli on Heikki.