Kuinka monta viikkoa olimmekaan suunnitelleet vaatekaapin kääntämistä. Ehkä sysäyksen antoi se, että pitää jotakin hakea eikä löydä sitä, mitä hakee. Niinpä koko kaappi tyhjäksi ja tutkitaan, mitä tarvitaan ja mitä voi poistaa. Kun edellisestä putsauksesta on kulunut kyllin kauan, niin näitä käyttämättömiä vanhimpia tavaroita voi sitten reippaammin poistaa.

 

Näin teimme myös tänään: poistui vanhoja alusvaatteita, housuja, takkeja ja puseroita osa kirpputorille, osa kunnostettavaksi ja valitettavasti osa kaatopaikalle.

Onkohan muillekin käynyt niin, että kun vaatteita säilyttää vuosia kaapissa, niin ne kutistuvat ihmeellisesti. Meidän komeron ilmastointi tai jokin muu aiheuttaa sen, että näitä vanhempia vaatteita joutuu poistamaan kutistumisen takia – ne eivät mahdu enää päälle.  Vaimolla taas ilmastointi oli toiminut päinvastoin, että vaatteet olivat venyneet, eivätkä istuneet päälle enää sopivasti. Mihin seikkoihin vaatehuoneessa pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, etteivät vaatteet suurentuisi tai pienentyisi liikaa tai malli muuttuisi vanhahtavaksi?

Jos viiteen vuoteen ei ole käyttänyt vaatetta, olisiko jo syytä miettiä vaatteen poistoa tai käyttöönottoa?

 

Poistettuja menossa eteenpäin.

Sana tälle päivälle: ”Istuttaja ei siis ole mitään, ei myöskään kastelija,  vaan kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun. Istuttaja ja kastelija ovat samassa työssä, mutta kumpikin saa palkan oman työnsä mukaan.” (1. Korinttolaiskirje 3:7-8)