Valokuvatorstain aiheena oli HASSU. Hassu voi olla hupsu, naurettava, tosin myös typerä, houkka tai höperö. Hassuna voi olla ilosta tai voi tehdä jotain hassusti tai näyttää hassulta.

Santo Domingo de la Calzadan tuomiokirkossa kiekuu kukko ja kana. Tämä kuva on otettu 1.10.2009 caminolla, jossa legendan mukaan pyhiinvaeltajat olivat aikoinaan kohdanneet hankaluuden.

Pyhiinvaeltajaperhe johon kuuluivat vanhemmat ja nuori poika, yöpyivät majatalossa, jossa majatalon pojan ikäinen tytär tarjoili ruokaa ja palveli vieraita ja oli kovasti ihastunut tähän poikaan.  Kun pyhiinvaeltajat lähtivät matkaan, niin majatalon tytär olisi tahtonut, että poika olisi jäänyt hänen luokseen ja mennyt  kanssaan naimisiin, mutta poika ei halunnut. Tyttö suuttui ja keksi keinon: piilotti hopeaesineitä pojan tavaroihin. Pyhiinvaeltajat jatkoivat matkaa. Hetken päästä, kun vaeltajat olivat kulkeneet matkaa puoli päivää, niin viranomaiset pysäyttivät heidät  ja löysivät tytön kätkemät hopeaesineet pojan tavaroista ja poika tuomittiin hirtettäväksi. Tuomio toteutettiin ja poika hirtettiin. Seuraavana päivänä vanhemmat menivät päällikön puheille, joka oli ruokailemassa. Vanhemmat kysyivät, saisivatko he ottaa elossa olevan pojan mukaansa. Päällikkö vastasi, että jos poikanne on elossa, niin minun lautasellani oleva kanakin on elossa. Siinä samassa kana lähti lentoon. Poika oli hengissä ja siitä johtuen tuomiokirkossa on muistona tapahtumasta kana ja kukko häkissä. Kaupungin kaikissa konditorioissakin myydään kukko ja kana leivoksia… ja tuo torilla oleva pahvinen pyhiinvaeltajakuvakin, johon päänsä voi laittaa aukkoon kuvattavaksi, liittyy tähän legendaan.

Katso toistenkin Valokuvatorstain haasteen #167 hassut jutut.