Mäkimeiramia ja lipstikkaa on laitettu kuivuriin. Mökillä oli kasvanut paljon mäkimeiramia hyvin, koska on ollut kostea ja lämmin kevät. Samoin lipstikka on kasvanut reippaasti.

 
Piparjuurikin on alkanut kukkia. Meillä on piparjuurta niin mökillä kuin kotonakin. Se on kova leviämään ja kuulemma sitä ei saa millään kitkettyä pois, kun se leviää juuriensa avulla. Itä-Euroopassa se kasvaa villinä. Kuitenkaan (onneksi) piparjuuri ei tee siementä, vaan sitä lisätään ainoastaan juuria jakamalla - ja valitettavasti pienestäkin juurenpalasesta se lähtee leviämään. Nuoria piparjuuren lehtiä voi käyttää kasvismuhennoksissa ja salaateissa. Säilykkeissä piparjuuri estää homehtumista. Piparjuuri ehkä karkottaa tuholaisia ja niin sitä voisi istuttaa perunamaan kulmiin ja omenapuiden alle.
Tänään oli lapsenlapsen nimipäivä ja kerkisimme käydäkin pienen hienon miehen luona juhlimassa. Liputkin liehuvat lipputangoissa juhlan kunniaksi. Pikkille oli tullut pari hammasta ja hänellä muutenkin oli mainio hymypäivä - sylistä syliin kun pääsi!? 

Matkavalmisteluja vaelluksellekin on tehty. Kävin kaupungissa vielä viime hetken ostoksilla: Parit uudet ohuet sukat paksumpien alle ja hieman matkaevästä ja karttalaukkukin on tarpeellinen reissussa. Vähän taitaa tulla kiire varustusten kokoamisessa - pitää vielä jotain pyykätäkin. Tavarakasa sen kun suurenee, kun viikon vaellukselle ja sitten autoon valmiiksi pelivehkeet  ja lähetysjuhlien varusteet ja ...