Syksy saapuu. Yöllä oli jo ulkona lämmintä alle 10 astetta. Sen myötä myös sisälämpötila laskee normaalia alemmas. Tänään lämmitimme ensimmäistä kertaa takkaa, joka sytytettiin uusien oppien mukaan päältäpäin ja puut ovat vaakaan, niin kuin lämmitysohje neuvoo.

 
Sateisena ja kosteana päivän tuntuu takan lämpö pitkästä aikaa taas miellyttävältä. Vaikka päivä on ollut sateinen, niin milleissä ei vettä ole kovin paljon tullut, alle 10 milliä.
Syksyn myötä ovat alkaneet koulujen päivänavaukset. Seurakunnassamme ne on jaettu kahteen ryhmään. Käymme kukin vuorollamme kaikissa kouluissa kahden viikon aikana. Ensimmäisellä viikolla ryhmän A on tietyt koulut ja toisella viikolla ryhmän B koulut. Toinen henkilö käy samana aikaan toisinpäin: ensin B ja seuraavalla viikolla ryhmän A koulut. Tänään aloitin oman kierrokseni vanhainkotien ehtoollishartauksilla.
Tänään Pertun päivänä oli myös rovastikuntamme pappien ja kanttoreiden kesäkokous. Vieraina meillä oli kuten perinteisesti kesäkokouksessamme hiippakuntamme piispa Matti Repo sekä lisäksi kirkkohallituksesta Hengellisen elämä verkossa -hankkeen koulutussuunnittelija Terhi Paananen. Pohdimme, missä on kirkon painopiste. Onko se kadulla, kodeissa vai verkossa?
 
Sain mieheltä lahjaksi Pirunkourageeliä. Se kuulemma soveltuu hyvin rentouttavaan hierontaan ja tekee hyvää iholle.  Sen pitäisi olla hyvää jäykille lihaksille. Tuote sisältää harpagojuurta eli pirunkouraa , kamferia ja eukalyptusta. Onpa tiedossa monta mukavaa hierontahetkeä.

"Meillä on saamamme armon mukaan erilaisia armolahjoja. Se, jolla on
profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan kuin hänellä on uskoa.
Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon,
rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Joka antaa omastaan, antakoon
pyyteettömästi; joka johtaa, johtakoon tarmokkaasti; joka auttaa
köyhiä, auttakoon iloisin mielin."
(Roomalaiskirje 12:6-8)