Ruoka on viime päivinä ollut helppoa: kaikkea, mitä puutarhasta löytyy ja muuten omasta takaa. Tänäänkin söimme perunaa, porkkanaa, punajuuria ja naurista, jotka keitimme samanaikaisesti painekattilassa sekä paistoimme katiskasta saatuja ahvenia. Lisäksi oli salaattia, jossa oli avomaakurkkua, kesäkurpitsaa, salaatinlehtiä, minttua ym. maustevihanneksia. Jälkiruoaksi oli sitten mustikkapiirakoita. Välipalaksi löytyi vielä marjoja suoraan pensaista.

Porkkanoita olemme syöneet niin raakoina kuin keitettyinäkin. Kasvimaallahan porkkanaa kasvatetaan normaalisti yksivuotisena vain juuren takia. Kylvin keväällä porkkanaa kasvimaalle, jossa ne olivat harson alla suojassa porkkanakempiltä. Nyt on pari vartta alkanut kukkia. Kukka muistuttaa vähän koiranputkea. Kaksivuotisena kasvaessaan porkkana varastoi ensimmäisenä kasvukautenaan ravintoa kukintaa ja siementen tuottamista varten.  Mutta meidän kukkivat porkkanat ovatkin yksivuotisia!

 
Porkkanankukka näyttää tällaiselta.
Lapsenlapsi äiteineen kävi kääntymässä. Oli heillä sentään hetki aikaa poimia marjoja ja vihanneksia mukaansa. Alkoi kuitenkin ukkostaa ja tuli saderyöppy ja niin poiminta jäi kesken, kun heidän jo piti lähteä jatkamaan matkaansa. - Tänään satoikin eniten, mitä koko kesänä kerralla on vettä tullut: 15 mm.
 
Puutarhasta löytyi "naama"omenakin, jolla oli pitkä letti!
Karviaiskatokin on käynyt puutarhassa: rastaat ja/tai harakat olivat käyneet napostelemassa niitä samoin kuin punaisia viinimarjoja. Yksi rastas oli menehtynyt punaviinimarjaverkkoonkin, vaikka verkot ovat sellaisia, mihin ei yleensä pitäisi jäädä kiinni, mutta mokoma oli mennyt verkon sisään. On ollut niin kuivaa, etteivät linnut ole löytäneet matoja ja siksi marjat kelpaavat puutarhasta. Mustikkasato näet alkaa olla ohi ja kun pihlajanmarjat eivät ole vielä kypsiä, niin kaikki kelpaa.