Ruoka on viime päivinä ollut helppoa: kaikkea, mitä puutarhasta löytyy ja muuten omasta takaa. Tänäänkin söimme perunaa, porkkanaa, punajuuria ja naurista, jotka keitimme samanaikaisesti painekattilassa sekä paistoimme katiskasta saatuja ahvenia. Lisäksi oli salaattia, jossa oli avomaakurkkua, kesäkurpitsaa, salaatinlehtiä, minttua ym. maustevihanneksia. Jälkiruoaksi oli sitten mustikkapiirakoita. Välipalaksi löytyi vielä marjoja suoraan pensaista.
Porkkanoita olemme syöneet niin raakoina kuin keitettyinäkin. Kasvimaallahan porkkanaa kasvatetaan normaalisti yksivuotisena vain juuren takia. Kylvin keväällä porkkanaa kasvimaalle, jossa ne olivat harson alla suojassa porkkanakempiltä. Nyt on pari vartta alkanut kukkia. Kukka muistuttaa vähän koiranputkea. Kaksivuotisena kasvaessaan porkkana varastoi ensimmäisenä kasvukautenaan ravintoa kukintaa ja siementen tuottamista varten. Mutta meidän kukkivat porkkanat ovatkin yksivuotisia!