Maa-artisokka kukkii vihdoin.

Maa-artisokka kuuluu sukuun auringonkukkien sukuun. Maa-artisokkaa kasvatetaan samaan tapaan kuin perunaa. Mukulat sisältävät runsaasti inuliinia, jolla saattaa olla myös laksatiivinen vaikutus kuten laktoosilla. Kasvi voi kasvaa jopa kaksi metriä korkeaksi ja sillä on keltaiset, auringonkukkia muistuttavat kukat.
 
Artisokka puolestaan on ns. latva-artisokka, joka on (myös monivuotinen) ruohovartinen viljelyskasvi. Siitä syödään mehevät kehtosuomut ja kukkapohjus. Sen kasvukausi on hyvin pitkä ja niinpä se ei oikein menesty Suomessa, joten ei sitä meilläkään ole. Suomessa taimet pitää kasvattaa jo heti alkuvuodesta ja pakkanen saattaa viedä sen helposti. Etelä-Euroopassa sitä viljellään paljon ja siellä sitä myös käytetään usein ruoaksi.
Kriikunat otettiin tänään puusta ja keitettiin. Niitä ei tänä vuonna tullut paljon - alle puoli ämpärillistä. Aika monta söin ja kyllä sen huomaa J. Kriikunoista hedelmälihan irrottaminen on työn takana – kyllä mies sai tehdä olan takaa hommia…  Hyvin hän työnsä hoiti.
Omenat ovat -  viimeisetkin - tippuneet puista, koska on tuullut viime päivinä runsaasti. Korjasimme niitä säilöön ja annoimme tuttaville. Varsinaisia talviomenia meillä ei olekaan. Stevian lehdet on korjattu pois myös ja laitettu kuivuriin. Sadonkorjuu alkaa olla vähitellen loppusuoralla.
Kävin kirjastossa. Olin palauttamassa sinne kirjaa, mutta vasta siellä huomasin, että se jäi kotiin pöydälle. Kassissa olikin vain unkarin kielen oppikirja, koska olin menossa tunnille kokouksen jälkeen.