Matkasimme tänään Pajulahteen, koska Pajulahden opiston opiskelijat järjestivät avoimien ovien päivän upouudella Pajulahti -hallilla. Lähes 11.000 neliömetrin suuruisen Pajulahti-hallin päälajit ovat jalkapallo ja yleisurheilu, mutta siellä voidaan myös suorittaa golfin talviharjoittelua, harrastaa jousiammuntaa, harjoitella pesäpalloa ja amerikkalaista jalkapalloa ja useita sisäurheilulajeja.
 
Juoksusuorakin on 140 m pitkä. Yleisurheilun ja jalkapallon samanaikainen käyttö turvataan suojaverkoilla. Tällöin jalkapalloalueen koko on 55 m x 90m! Tänään katselimme ja kiertelimme hallia ja seurasimme muun muassa istumalentopalloa. Hallissa on huomioitu myös liikuntaesteiset.
 
Iltapäivällä olin seutumme missionistien kokoontumisessa. Wycliffe -raamatunkääntäjien työssä muun muassa  Papua-Uudella Quinealla työskennellyt Hans Wikström kertoi työstään monin tavoin.
Illalla valmistin kurpitsasta etikkasäilykkeitä ja tein kurpitsaleivän juuren aamua varten. Pilkoin ison 7,5 kilon kurpitsan, kaivoin sieltä siemenet kuivattavaksi ja paahdettavaksi sekä laitoin monitoimikoneella kovan aineksen suikaleiksi. Huomenna on vielä tiedossa kurpitsakeitto ja myöhemmin ehkä kurpitsahillo tai uudenlainen etikkasäilyke, koska en jaksanut tänään aivan kaikkea kurpitsasta kyhätä.