Tänään vihdoin mies pääsi hakemaan joulukuusen. Olemme sen tottuneet hakemaan omalta tontilta. Tällä kertaa mökkitontilta löytyi jo kesällä katsottu sopiva yksilö. Kuusen kuljetus autossa vaan vaati kuusen laiton muovisäkkiin. Mökkitie on lähes parin kilometrin mittainen isolta tieltä lähtien. Eipä tuolla näkynyt kuin alkumatkasta yhdet autonjäljet. Lunta oli sen verran että pohja hankasi, mutta kun se oli kevyttä pakkaslunta, niin autolla pääsi perille asti.

Pihaan polku oli sitten kuitenkin lapioitava.

Matkalla tänään kohtasimme kivihiilirekan, joka oli luisunut tiensivuun ja joutunut tyhjentämään lastinsakin. Luulimme ensin, että siinä oli ratsia, kun poliisit olivat ohjaamassa liikennettä. Miehen hakiessa joulukuusta kävin sillä aikaa mökkipaikkakunnalla siunauskeskustelussa. Kyläiltyämme teimme paluumatkan naapurikunnan kautta ja kävimme tehtaanmyymälässä ostoksilla hakemassa lapsenlapsille joululahjoja - ja vähän itsellekin!

Eilinen ilta pelin jälkeen kului joulukirjettä kirjoitellessa ja etenkin sitä tulostellessa. Emme meinanneet saada millään värikuvia tulostetuiksi. Varmaan pari tuntia yrittelimme, ennen kuin tajusimme, miten tuo onnistui. "Tehdas" on vieläkin pöydällä. Jospa sitten tänään saamme nuo kirjeet lähtemään. Iltayö vieri sitten taas jo seuraavaa saarnaa valmistellessa.

Mies laittoi eilen jouluvalot sisäikkunoille eli sähkökyntteliköt jo valmiiksi ja keittiössä kynttelikkö on jo antamassa valoaan. Jopa kranssikin on ulko-ovella toivottamassa vieraat tervetulleiksi. Joulu lähenee...

"Nyt syttyy neljäs kynttilä,
jo joulu sarastaa.
Me odotamme Jeesusta,
hän kaikki pelastaa." (Virsi 13:4)

Eilinen, 4. adventti, kului minulta taas töissä ja sitten vielä kiiruhdin toisaalle juhlimaan seurakuntamme lähes 40 vuotta työssä palvellutta talouspäällikköämme. Olipa aivan mukava huumoripitoinen juhla, kun kanttorimmekin lauloi hänelle lähtölaulun hieman omin sanoin aiheena tervetuloa vapaaehtoistyöhön. Samoin missiokauppalaiset kutsuivat hänet eläkkeelle (ja vapaaehtoistyöhön!) mm. antamalla lilan huivin, kukkahatun ja kaulaan pitkät helmet.