Vielä on tammessa lehtiä jäljellä viime vuodesta. Lunta tuli taas...

Pitkään odottelin lumisateen jälkeen latukoneen tulemista auraamaan ladut. Ei kone tullut ja niin lähdin kuitenkin vitosen lenkille. Oli yhtä raskasta hiihtää kuin viime vuonna Finlandiassa: lumi tarttui suksenpohjiin mäkiä ylös kiivetessä – oli väärä voitelu niin kuin silloinkin, pitoa liikaa. Nyt olisi luistelusuksilla kulkenut hyvin ladulla ensimmäisenä kulkiessa. Onneksi loppupäässä koululaiset olivat hiihtäneet – voi raukat, kun siellä tahmasivat pitosuksineen!

Tänään on Henrikinpäivä. Se on myös samalla Suomen Lähetysseuran syntymäpäivä (19.1.1859). Suomen Lähetysseura on Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin vuonna 1859 "levittämään niihin kansoihin, jotka eivät ole vielä kristityitä, Kristuksen evankeliumia, niin kuin sitä evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen mukaan opetetaan". Lähetystyön perustana on Jumalan rakkaus ihmisiä ja luomakuntaa kohtaan. Lähetystyö on kasteesta nouseva tehtävä jokaiselle kristitylle. Lähetystyöhön kuuluu julistus ja palvelu. Lähetysseura toimii ulkomailla yhteistyössä paikallisten, pääasiassa luterilaisten, kirkkojen kanssa. Lähetysseuralla on toimintaa lähes 30 maassa viidellä mantereella. Työntekijöitä on 347, joista 153 toimi ulkomailla paikallisen kumppanin työyhteydessä.
Tänään on myös Heikin nimipäivä. Siksi menimmekin miehen veljen nimppareille illansuussa, kun mies kerkisi tulla ensin kotiin urheilukilpailujen toimitsijan hommista. Oli mukava käydä uudella mökillä, jossa hirretkin vielä tuoksuivat tuoreelta puulta.
Uskonpuhdistus karsi suurimman osan muistopäiväkalenteriin sisältyvistä pyhimysjuhlista. Kirkon historian merkkihenkilöiden muistelemista ei kuitenkaan tyystin hylätty.Piispa Henrik kärsi marttyyrikuoleman perimätiedon mukaan Köyliössä v. 1156. Keskiajalla hänen muistokseen vietettiin kahta juhlaa: kuolinpäivää 20.1., nykyisin 19.1. ("talvi-Heikki"), ja pyhäinjäännösten Turkuun siirtämistä (translaatio) 18.6. ("kesä-Heikki").
 Pyhän Henrikin muistopäivän päivän sana on ”Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne.” (Heprealaiskirje 13:7).