Olemme taman paivan retkeilleet ohjatulla retkella Lagoa do Fogolle ja Sete Cidadesiin. Paivan aikana olemme tutustuneet taman saaren lantiseen ja keskimmaiseen tulivuorten kraatteriin ja kraatterijarviin. Katselimme maisemia Fogo-vuoren huipulla ja kavimmet tutustumassa Caldeira Velhan vesiputoukseen ,jossa muutamat kavivat uimassakin, Jotenkin uiminen ei tanaan innostanut ja niin jatimme sen valiin.

Riberia Granden kaupungissa oli likooritehdas, jossa sai maistella paikallisia likooreja ja ostellakin niita. Lahistolla kavimme myos hyvalla kalalounaalla - abroeaa.

Iltapaivalla matkasimme lanteenpain Sete Cidaksen kylaan kaksoisjarvien lahelle. Toinen naista jarvista on sininen ja toinen vihrea, vaikka niila on sillan reikien kautta yhteys toisiinsa. Jarvet sijaitsevat siis tulivuoren kraatterissa. Opas kertoikin niista tarinan. Oli kaksi rakastavaista, mutta tyton isa oli paattanyt naittaa lapsensa jollkin vanhalle ruhtinaalle. Rakastavaiset tapasivat toisensa viimeista kertaa ja itkivat niin paljon, etta syntyivat nuo jarvet. Tyton silmat olivat siniset ja pojan vihreat. Koska naiset itsevat enemman, niin isompi jarvi tayttyi tyton kyynelista ja pojan vihreista silmisia tulleet kyyneleet synnyttivat tuon pienemman jarven.

Paluumatkalla kavimme viela tutustumassa ananaksenviljelyyn. Talla saarella on viljelty anannasta 1850-luvulta lahtien, jolloin appelsiiniviljelykset tuhoutuivat jonkin tuholaistaudin takia.

Ilta kuluu paivan juttuja miettiessa ja ilmeisesti saunomisessa (tassa hotellissa on ihan kelvollinen sauna) ja minulla sukanneulomisessa, jota aloitin lentokoneessa tulomatkalla. Yksi sukka on jo valmis ja toinenkin kantapaassa asti.