Yon aikana satoi ja tuuli ja aamulla oli tummia pilvia taivaalla. Satoi ja aurinkokin pilkisti valilla ja taas satoi. Yritimme kuitenkin ulos. Lahdimme kirkkoon, jossa piti hotellin ilmoitustaulun mukaan olla messu klo 9.30. Ei ollut, ja ristikot olivat viela ovien edessa, vaikka yleensa taalla kirkot ovat koko paivan auki ja ihmiset kayvat rukoilemassa. Jatkoimme matkaa, seuravassa kirkossa olivat sentaan ovet auki. Hetken lammittelimme siella ja jatkoimme taas matkaa, kun kuulimme kirkonkellojen soivan jostain muualta. Osuimmekin São Sebastiãon seurakunnan messun alkuun sopivasti vahaa ennen kymmenta. Messussa oli paljon aviopareja ja muutenkin miehia paljon enemman kuin meilla Suomessa. Messu loppui syntymapaivalauluun, tuttuun onnittelulauluun, vaan emme paasseet perille keta onniteltiin, koska kaikki oli portugalin kielella.

Tuo Matriz -kirkko on taalla kai ainoa, jossa ei saa kuvata, muualla se on yllattaen sallittua.

Jumalanpalveluksesta lahdettya osuimme paikalle, jossa oli juoksun maaliviiva. Seurasimme ikamiesjuoksijoita hetken aikaa. (kuvia myohemmin)

Kavimme hotellihuoneessa kirkkokahvilla ja lahdimme kavellyksille seuraavan sateen loputtua Parque Atlanticoon, ostoskeskukseen, jossa on 102 myymalaa, ravintoloita ja pikaruokapaikkoja ja iso supermarket Modelo. Lounaalla olimme siella ja saimme aivan hyvan tayttavan liharuoan pikaruokapaikasta, jossa sai valita annokseen, mita halusi.

Kahvia taalla voi ostaa kahvilasta monenlaista. Pieni kuppi mustaa espressokahvia on café. Jos haluaa isomman annoksen, se on café duplo. Kun siihen lisataan tilkka kuumaa vetta, kahvin nimi on cariosa. Jos kahvissa on mukana maitoa, pieni kuppi on garoto, puolta isompi meia de leite, Jos on oikein paljon maitoa, annos on galão. Mies pyysi aina café americanoa ja sai jokseenkin meikalaisen kahvin tapaista mustaa kahvia. Tee on portugaliksi cha.

Taalla Azoreilla on paikallinen oma koirarotu. Noita koiria kaytetaan vahtikoirina pelloilla, jossa ne vahtivat lehmia ja lypsykoneita maaseudulla - tai vaikka kaupungissa. Koirarotu on nimeltaan Cão de Fila. Koirat ovat melko kookkaita ja tummanruskeita. Koirien korvat ovat yleensa pyoreat kuin nallekarhun korvat ja hanta on typistetty. Kun kavelimme rannaalla, niin eraan talon koira raksytti meille aidan paalla ja minua kylla pelottikin.

Olemme lahdossa saunaan ja uimaan viela ennen lopullista tavaroiden pakkaamista, koska huomenna palaamme kotimaahan. Nyt on ollut viileaa eilen ja tanaan. Tanaankin vain 9 astetta korkeimmillaan on mittari nayttanyt, eilen sentaan oli 10 astetta!

Ps. Sukkapari valmistui eilen.