Monenlaista hommaa: Auton huolto ja katsastus eli pari kertaa ajeltu kahdella autolla kaupunkiin sitä varten. Kuusiaidan leikkuukin on odottanut aikansa ja nyt sen latva hieman lyhenee. Naapuri kylvää viljaa pelloilleen ja traktorin ääni kuuluu pitkin päivää: kotoista ja tuttua myös sieltä lapsuudenkotoa.
 
Sinistä eilen aloitettua sukkaakin olen neulonut. Lankakorissa on vielä lankoja odottamassa monen uuden sukan tai lapasen valmistumista.  Tuo iso lankakori on ostettu parisenkymmentä vuotta sitten Pakistanin Dera Ismail Khanista.
 
Lounaaksi valmistin kalakeiton tuoreesta itsepyydystetystä kalasta, ahvenista ja hauesta. Otavan Suuri keittokirja antoi ohjeen suomalaisen kalakeiton valmistamisesta. Sitä mukailin ja laitoin soppaan litran vettä, 15 perunaa, yhden sipulin, kaksi kalaliemikuutiota, lisäsin peratut kalapalat (noin 3/4 kg) perunoiden puoliksi kypsyttyä ja vähän myöhemmin sekoitin puoli desiä laktoositonta maitojauhetta ja ruokalusikallisen vehnäjauhoja puoleen litraan vettä, ison nokareen laktoositonta voita ja kiehautin viitisen minuuttia ja ripottelin pinnalle runsaasti kuivattua tilliä ja silputtua ruohosipulia. Maistuis varmaan sullekin!

Sana tälle päivälle: "Joka elää Herran mielen mukaisesti, pääsee sovintoon vihamiestensäkin kanssa." (Sananlaskut 16:7)