Aamulla lähdimme viemään isoa telttaa satamassa olevalle mahdollisuuksien torille. Aikaisemmin tuon toritapahtuman nimenä oli kansainväliset markkinat. Mukana olivat monet tämän seudun ystävyysseurat. Me olimme Suomi-Unkari-seuran telttaa pystyttämässä ja purkamassa ja kuljettamassa. Ohjelmaa oli monenlaista torilla, paljon musiikkia. Tässä ryhmä lauloi venäläisiä kansanlauluja - rytmi tarttui kuulijoihinkin.

Unkarilaista gulassikeittoa myytiin ja samalla annettiin tietoa Unkarista.

Unkarilaisen liivin koristekuviota.

Kun teltta oli pystytetty, lähdin toisenlaiselle teltalle: Kirkkopäivien jumalanpalvelus oli  juhlateltassa aiheena Kuten haluatte. Jumalanpalvelukseen olivat vastaanottamassa kätellen tulijoita (entinen oppilaani) liturgi Mikko Salmi ja piispa Irja Askola. Jumalanpalvelus oli todella erilainen, mutta siinä oli myös mukana tutut elementit kuten synnintunnustus, rukoukset, esirukoukset, päivän tekstit, saarna, uskontunnustus, virsiä. Virsiä soitettiin ja laulettiin mm. valssin ja kantrimusiikin tahdissa, mikä ei kuitenkaan tuntunut pahalta ja taputettiin käsiä myös musiikin mukana. Saarnassa meidät kuulijat laitettiin myös pohtimaan päivän tekstiä ja etsimään siitä omasta mielestä tärkein pointti. Päivän evankeliumiteksti oli Johanneksen evankeliumista (17:1-17) Jeesuksen rukous. Saarnassa oli mukana tarinateatterikin, joka teki oman sovellutuksensa sen perusteella, mitä kirkkokansa antoi tekstinsä pohdinnasta tiedoksi.

Lauloimme jumalanpalveluksen aluksi virren 105:" Aurinkomme ylösnousi, paistaa voittovuorella. Lämmin valo sieltä loistaa, surut, murheet hajottaa. Kokoon tulkaa, taivaan linnut, suvi-ilmaan puhtaaseen. Visertäkää, pienet leivot, viinipuussa tuoreessa.
Kylmä talvi pois on mennyt, myrskysää on lakannut, lumipilvet hajotetut, kylmä sumu selvinnyt. Lehti puhkeaa jo puihin,
valkoruusut aukeilee. Lounatuuli hiljaisena Eedomista puhaltaa.
.."  Se tuntui riemulliselta.

Jumalanpalveluksen lopuksi valmistettiin laulu saarnan ydinkohdista, jonka muotoili sitten Irja-piispa jotenkin tähän tapaan: Iloa ja luotamusta, liikettä, rohkeutta ja luottamusta,  yhteyttä maailmassa, tässä maailmassa. Sitä myös s laulettiin moneen kertaan.

Sitten oli tarjolla jauhelihakeittoa, jota jakoi mm. Turun piispa Kaarlo Kalliala kirkkokansalle ja kahvit tietysti myös.

Illalla taas olimme pelaamassa lentopalloa, jossa vauhtia piisasi ihan hengästyksiin asti. Olemme vielä pelanneet sisätiloissa. Ulos siirrymme taas koulujen loputtua.