Metsämansikoita löytyi taas tänään reilusti. Eivät naapurien lapset ole tänä vuonna vielä älynneet lähteä marjastukselle samaan paikkaan. Niinpä, kun lapsenlapset äitinsä kanssa tulivat tänään, he saivat reilun annoksen mansikoita – tai isompi sai kaksinkertaisen, kun pienempi ei suostunut maistamaankaan.

Juhannusta varten leivoin mustikkapiirakkaa, sämpylöitä ja vaniljasilmäpullia. Miltei samalla uuninlämmöllä tuli makaronilaatikkokin.

 

Pulliin laitoin 2 pussia kuivahiivaa, 100 g laktoositonta leivontamargariinia, 0,5 dl laktoositonta maitojauhetta, vajaa 1 tl suolaa, 1 dl sokeria, 2 tl kardemummaa, n. 9 dl vehnäjauhoja ja 3,5 dl vettä. Täytteeksi tein vaniljakreemijauheesta ja vedestä vispaten seoksen, jonka laitoin keskelle pullaa tehtyyn kuoppaan ennen paistamista. Paistamisen jälkeen voitelin pullat voisulalla (0,5 dl) ja kastoin ne sokerissa (1 dl).

Työpäiväkin oli taas: Siunaus ja muistotilaisuus sekä juhannuksen jumalanpalveluksien valmisteluja.

On satanut vähän väliä ja tuullut lujasti: juhannussää :))

"Kukaan ei voi välttyä taakaltaan antamalla jonkun toisen kantaa sitä. Kukaan ei kevennä omaa taakkaansa kantamalla toisen taakkaa. Ja jos joku voisi kantaa taakkasi, tulisi sinusta vieras itsellesi ja uskoisit menettäneesi jotain tärkeää." Nämä pohdituttavat sanat löytyvät Bertil Martinssonin Anteeksiantamisen taitoa -kirjasesta. (LK-kirjat 1999).

Raamatun sana tänään: "Jumala ei katso niihin, jotka itse pitävät itseään viisaana." (Job 37:24)