Lapsenlapset tulivat aamupäivällä äitinsä kanssa täksi viikoksi kyläilemään ja marjastamaan, kun isällä alkoivat jo työt.

Vanhemman lapsenlapsen kanssa poimimme vattuja ja maistelimme myös mustia, vihreitä ja punaisia viinimarjoja ja hieman jo vihreitä karviaisiakin.

Lapsenlapsen  kanssa kiertelimme puutarhassa ja kappas vain: taas olivat mehiläiset lähteneet parveilemaan. Nyt uudelleen samaan omenapuuhun, mutta miltei latvaan asti tällä kerralla, siis uusi ryhmä liikeellä.

Ja kun katselimme ympärillemme, niin toinen mehiläisparvi oli läheisessä männyssä.

Ja kolmas joukkio oli toisessa omenapuussa. Mies haki niitä useaan otteeseen ja sai neljä laatikollista mehiläisiä kerätyksi kellariin rauhoittumaan tänään. Huomenna ne laitetaan uuteen pesään. Saa nähdä, lähtevätkö taas lipettiin.

Eiväthän nämä haluaisi laatikossa olla.

Mies kävi pesillä ja on illalla myöhään vielä linkoamassa hunajaa. Pesillekin on vietävä uusia laatikoita lisää, jotta mehiläiset pysyisivät kotosalla.

On Jaakonpäivä ja sanotaan, että Jaakko heitää kylmän kiven veteen.  Lämmintä on kuitenkin edelleen. Ainakin 28 astetta oli päivällä vielä ulkosalla ja sisälläkin taisi olla yhtä lämmin. Vettä emme ole tänään käyneet tarkistamassa, mutta ei taida olla kylmennyt vielä lainkaan edellisestä mittauksesta, joka näytti 25 astetta mökin järvessä noin puolentoista metrin syvyydessä.