Omakotikiinteistössä on monenlaisia vuosittaisia toimia. Yksi niistä on oman vesisysteemin puhdistaminen. Vaikka tontin kulmalla on kunnallinen vesiliittymä, niin meillä on vielä käytössä vanha oma vesisysteemi. Vesi tulee porakaivosta, jonka vesi on hyvin rautapitoista. Joten meillä on oma vedensuodatusjärjestelmä, jonka suodatinhiekat pitää vuosittain vaihtaa. Samalla laitetaan sitruunahappopuhditus vesijärjestelmään. Se puhdistaa putkistot. Vuosittain tämän toimenpiteen tehtyä tulee hetken ruosteista ja vihreää sitruunahappopitoista vettä ennen kuin taas on käytettävissä hyvää ja puhdasta vettä. Tänäänkin jouduttiin uusimaan vessapöntön sisäkalut, koska ruoste ja vuodet olivat tehneet tehtävänsä. Uusimme myös hanojen sihdit eli poresuuttimet vuosien jälkeen.

Niinpä on vuorokausi mennyt enkä ole voinut pestä pyykkiä enkä tiskatakaan. Juomavettä toki otimme  muunkin puhtaan veden tarpeeseen. Nyt vähitellen pääsee taas normaaliin elämisen systeemiin.

Aika on kulunut valmistautuessa isänpäivään, jota vietetään huomenna niin kotona kuin töissä.

Raamatun sana tänään: "Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä." (Kolossalaiskirje 1:11)