Tänään valmistin lounaaksi kurpitsakeittoa, jossa oli 200 g chilisulatejuustoa ja makeaa chilikastiketta pari ruokalusikallista, teelusikallinen jeeraa, teelusikallinen muskottipähkinää, kaksi kanaliemikuutiota, 2 ruokalusikallista kuivattua valkosipulia, desi purjoa pakasteesta, kurpitsaa reilusti pari litraa palasina, vettä litra, ja lopuksi vielä 2 desiä ruokakermaa. Keitin ensin kurpitsapalat, valkosipulin ja purjon kalaiemivedessä, hienonsin sauvasekoittimella ja maustoin. Kelpasi pienelle hienolle miehellekin: Hyvää.

Keitin kolme annosta kurpitsahilloa hillosokerilla. (Tässä ensimmäisen annoksen purkit)

Tein leipäpohjat huomiseksi. Leipäkoneleivän, jossa on kurpitsaa reilusti pari desiä, vettä, ruisjauhoja, vehnäjauhoja, suolaa, öljyä, hunajaa, kuivattua minttua ja kuivahiivaa, laitan valmsitumaan aamuksi. Toinen iso taikina, litra kurpitsaraastetta ja litra vettä, ruisjauhoja, vehnäjauhoja siinäkin ja suolaa, öljyä, hunajaa ja minttua, mutta suhteet hieman toiset, jää kylmään yöksi nousemaan ja aamupäivällä leivon sen  lähinnä sämpylöiksi ja vuokaleiväksi.

Pienet olivat tänään rauhallisesti apuna monenlaisissa hommissa, mutta yksin lukeminenkin sujui hyvin kumpikin omassa tuolissa. Suppiksia on vielä tänäänkin putsattu - jokohan viimeiset tältä vuodelta?

Sana tälle päivälle: "Jos kirnuat kermaa, tulee voita, jos väännät nenää, tulee verta, jos lietsot vihaa, tulee sota." (Sananlaskut 30:33)