Tänään on Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään.

Kirkkoon tullessa lapset saivat kruunun päähänsä.  Seurakunnassamme vietettiin isovanhempien ja lastenlasten jumalanpalvelusta mukulamessun mukaan. Lapsia oli kirkossa paljon.

Penkkien päätkin oli koristeltu kruunuilla.

Jumalanpalvelus alkoi kulkueella, jossa oli mukana päiväkerholaisia. Laulettiin ja leikittiinkin myös Jumalan kämmenellä. Ehtoollisenvieton yhteydessä siunattiin myös lapset.

" On aika kirjat sulkea ja käydä matkaamaan. Nyt rohkeasti kulkea me voimme tulevaan. Kun Jeesus meitä johdattaa, käy kaikki parahin päin ja siksi voimme hyvästellä laulamalla näin: Reissu alkaa saa, avoinna on maa. Käymme matkaamaan tuntemattomaan. Matkaeväät eivät kesken lopu milloinkaan.

On elämässä paljon mikä kummastuttaa voi.Niin ihmeellisen maailman kun luoja meille loi.On meidän matkakumppanimme sana jumalan.Se näyttää meille parhaan tien ja suunnan oikean. Reissu alkaa saa...

Nyt rakastava Jumala jää meitä siunaamaan.Ja rukous on voimanamme kunnes kohdataan.Ei sydämemme laulua voi mikään sammuttaa.On meillä ilosanoma,siis kaikki laulakaa: Reissu alkaa saa..." (Anna-Mari Kaskinen, Mukulamessu)