Luin jokin aika sitten Sirkka Muuriaisniemen matkakertomuksen Autolla eläkkeelle. Hän kertoi päiväkirjanomaisesti miehensä ja hänen matkasta omalla autolla halki Euroopan Turkkiin, jossa heillä on asunto  Alanyan lähellä sekä parin kuukauden yhtämittaisesta oleskelusta siellä . Osin kirja oli puuduttavaa luettavaa, osin mielenkiintoista kuvausta elämästä eläkkeellejäämisaikana.

Vesisateinen päivä on kulunut nopeasti joulukirjeitä ja muita joulutervehdyksiä yhdessä valmistellessa. Osoitteet ovat tehneet temppujaan: vuoden aikana on muutama muuttanut ja uuden osoitteen hakeminen ei ole ollutkaan kovin helppoa, kun ei viitsisi asinanomaiselta sitä kysyä suoraan. Kaikkien tietoja ei ole netissä ja vaikka jonnekin osaa kulkea, välttämättä ei muista osoitetta tarkkaan. Tänä vuonna olemme kuitenkin suhteellisen ajoissa tässä postitushommassa - yleensä lähetämme vasta juuri ennen joulua kirjeemme...

Mies kävi jumpassakin, mutta minulla ei olut kanttia sinne tänään lähteä - jotenkin vetämätön olo. Jospa sauna vetreyttäisi ja antaisi jälleen vauhtia jouluvalmisteluihin.