"Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi". Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaan on myös toivotettu Tuomas tervetulleeksi: "Tule meille Tuomas kulta,tuo joulu tullessansa, oluttynnyri olallansa, viinapikari pivossansa, juustokakku kailosansa. Kyl sä meijän portin tunnet: tervaristi, rautarengas, musta koira portin alla."

Siis joulun valmisteluiden pitäisi olla jo valmiina. Meillä siivotaan vielä, jouluverhot on tänään vaihdettu keittiöön ja joulumatot ovat kohta lattialla. Siirsimme taulujen paikkoja ja silläkin tavalla tuli uutta olohuoneeseen. Ja hyvää tuoksua tulee uunista: karjalanpaisti hautuu siellä jouluksi.

En ymmärrä miksi pitäisi varoa joulukorttien lähettämistä. Kun lähetän kristillisaiheisen joulukortin, niin se kertoo minun vakaumuksestani. Voiko olla niin, että joulukortinkin lähettäminen on vaikeaa. Niin sanottu poliittinen korrektius voi johtaa siihen, että varoo kaikkia omia arvoja, ettei kukaan vain loukkaantuisi niistä. (Kotimaa24:n  mukaan) Ruotsalainen käytösetikettiguru Magdalena Ribbing varoittaa jopa liian kristillisaiheista joulukorteista.  Kyrkans Tidningissa Ribbing sanoo, että jos ei ole täysin varma vastaanottajan uskonnollisesta vakaumuksesta, kannattaa varoa kristillisen kortin lähettämistä. Eikä ole yhdentekevää, mikä kuva kortissa on tai mitä siinä toivotetaan: hyvää vai siunattua joulua. Vaikka joulu on kristinuskon tärkein juhla pääsiäisen ja helluntain ohella. Vaikka asumme maassa, jossa suurin osa on kastettuja seurakuntien jäseniä. Vaikka henkilö, jolle kortti lähetetään, on myös seurakunnan jäsen…

Taulukin tuli seinälle. Eri valaistuksessa se nöäyttää taas erilaiselta mitä tässä illan pimeässä.