Aamulla jälleen kerran nousimme aikaisin, kuuden kieppeillä, pakkailimme tavarat ja teimme aamutoimet ja seitsemältä oli aamiainen Silja-emännän maukkaita ruokia: puuroa, marjoja ym. Teimme eväät päivän vaellukselle.

Noin varttia vailla kahdeksan olimme valmiit suksillamme hiihtelemään Metsästysmajalta luostariyhteisöön.

Siellä osallistuimme lipunnoston ja lippulaulun jälkeen aamupalvelukseen eli laudekseen. Sen lopuksi luostarin asukas Liisa Varho siunasi meidät vanhalla kelttiläisellä siunauksella: "Tulkoon tie sinua vastaan, olkoon tuuli aina myötäinen. Päivä poskillesi paistakoon. Sade pelloillesi virratkoon ja kunnes kohdataan - elämäsi jääköön käsiiin Herran."

Liisa  kertoi meille, että Enonkosken luterilainen luostariyhteisö sijaitsee Enonkosken Ihamaniemellä entisessä kansakoulussa ja sen asuntolassa vuodesta 1994. Luostariyhteisön on tarkoitus olla levon, virkistyksen ja rukouksen paikka.

  1. Me näemme kuin unta
    keskellä köyhyyden.
    Jumalan valtakunta
    on siemen vähäinen.
    Se meihin kätketään.
    Se meissä varttuu hiljaa.
    Me odotamme viljaa
    jo aikaan talvisään.
    2.
    Vaan ensin pimeässä
    tuo siemen hajoaa.
    On uutta syntymässä,
    se yöhön vajoaa!
    Kilvoitus näännyttää
    ja voima ehtyy työssä -
    vaan katso, sydänyöstä
    taas toivo välähtää.
    3.
    Näin meihin uskallusta
    luo kärsivällisyys
    keväistä luottamusta
    voi antaa pitkä syys.
    Pieniä alkujaan
    hellästi Herra juottaa.
    Hän itse meihin luottaa
    uskollisuudessaan.
    4.
    Siis käymme rukoukseen
    luo uuden alttarin,
    Kutsujan palvelukseen
    taas täysin sydämin.
    Kristus on itse tie!
    Hän tahtoamme kantaa.
    Hän suunnan meille antaa
    ja tietää, minne vie.
    ( Luostariyhteisön virsi, jota lauletaan virren 7 sävelmällä ja jonka on sanoittanut Anna-Maija Raittila 1995)

    Luostariyhteisön kappeli, Pyhän Kolminaisuuden kappeli, on luostariyhteisön toiminnan sydän. Kappeli vihittiin käyttöön joulukuussa 1995. Vanhaan yläkoululuokkaan rakennetun kappelin ovat suunnitelleet arkkitehti Kaj Andersson ja tekstiilitaiteilija Agneta Hobin. Alttaritauluna on Marita ja Voitto Rahkosen työ "Ristin juurella". Pellavaisten verhojen symbolit ikkunaseinillä ovat samat, jotka esiintyvät kirkkovuoden liturgisissa tekstiileissä alttarilla. Alttarikalusteet on kesälahtelaisen Puurasti Oy:n valmistamat ja keraamiset ehtoollisvälineet on tehnyt Outi Kurkijärvi. Kappelia valmisteltaessa osa tarvikkeista saatiin lahjoituksena, osa tuli valtakunnallisen kappelikeräyksen varojen kautta.

Pyhän Kolminaisuuden kappeli toimii Enonkosken seurakunnan sivukappelina ja siellä vietetään messua noin kerran kuukaudessa. Luostariyhteisön väki kokoontuu päivittäin kappeliin kolmeen hetkirukoukseen: klo 8.30, 12.00 ja 18.00. Luostariyhteisö tarjoaa rauhallisen ja levollisen ympäristön. Päivän ohjelmaan yhteisten hetkirukousten ohella kuuluvat yhteinen työskentely ja ateriointi. Aikaa on varattu myös yksinololle, luonnossa liikkumiselle ja lukemiselle.