Aamulla taas kello soi noin puoli seitsemalta, kun aamupala oli alberguessa seitsemalta. Paahtoleivan, marmeladin ja parin kupillisen kahvin/teen voimin lahdimme Leonia kohti. Mies oli nukkunut pitkan yon, mina tapojeni mukaan en iltayosta oikein unta saa ja aamulla nukkuisin pitempaan, jos mahdollista. Albergue Puente Villa Rentessa oli miltei maalla - viereisessa talossa oli navetta ja sen tuoksut ja aanet olivat lasna, mutta kun ikkkuna oli kiinni, eivat hajut tulleet sisalle. Vakea ei ollut kovin paljon ja niin kaikki halukkaat saivat alapetit, missa on mukavampi nukkua kuin ylapeteissa. Suihkut ja WC-tilat olivat hyvat.

Opaste niin kavelijoille kuin pyorailijoille kuin hevosella caminoa kulkevillekin.

Leoniin mennessa oli nousua noin 100 metria ja alastulo kaupunkiin oli viheliaista polkua pitkin, jota vesi oli syovyttanyt - mutta tanaan oli kaunis ilma ja kuivaa - mittari eraassa kohdassa Leonissa naytti 29 astetta -no, ehka varjossa oli hieman vahemman. Aamulla lahdettaessa kylla oli sumua ja kadet kavelysauvoissa tuntuivat olevan kohmeessa.

Leonissa kävimme myös leipäkaupassa ostamassa iloiselta myyjältä patonkia. Sunnuntai, vaikka taalla on konditoriat ja leipakaupat auki ja muutama muukin liike isommissa kaupungeissa - pienissa ei kuin baari, jos se on.

Väsyneitä matkamiehiä on ollut aikaisemminkin liikkeellä.

Leon on vilkas kaupunki ja paljon katsottavaa, mutta tyydyimme lahinna kirkkoihin. Saimme myos alberguesta uudet pyhiinvaeltajapassit, koska vanhat alkavat olla jo leimoja taynna!

Matka on jo yli puolivalin. Jalat ovat kunnossa, vahan flunssainen olo kummallakin ja kurkku kipeana, mutta ihan hyvilla mielin taaperramme.

Virgen del Caminossa oli uudehko kirkko - erilainen kuin vanhat katedraalit tai muut isot kirkot - moderni suorakaiteen muotoinen kirkko.

Leonista kavelimme viela toisen mokoman eli Valverde de la Virgeniin aika uuteen albergueen, jossa meita ennen oli majoittuunut vain yksi pariskunta - majoitushuoneessa on tilaa kahdellekymmenelle. Hyvat wc-tilat ja suihkut, kumpiakin 4. ja todella ystavallinen vastaanotto: Rouva tarjosi heti lasillisen kylmaa vetta ja kohta ennen suihkuun paasya tuli myos kupillinen tintoa ja suolapahkinoita.

Pyykinpesupaikka  Valverde de la Virgenin alberguen pihalla ja pyykkejä narulla kuivumassa. Pyykit pestiin aina kylmällä vedella. Me kaytimme Marseille-saippuaa.

Maaseudulla tamakin on, vaikka tie 120 kulkee aivan oven edesta. Oli mahdollisuus valita kahdesta eri polusta ja valitsimme taman tien vierta kulkevan mahdollisuuden, sillä jos jalat pettavat, asfaltilla on helpompi kulkea!

Psalmi 100 kiitollisena matkasta tahan asti on mielessa.